360 FOKOS VIDEÓ

2020.01.17. 12:27

Vérpezsdítő mozdulatok (videó)

Megpróbáltunk utánajárni, hogy miben rejlik az egyik legnépszerűbb latin tánc, a salsa vonzereje.

– A salsa Kubából származik, és egy nagyon jó közösségépítő, fantasztikusan pozitív tánc – mondta el lapunknak Pajkossy Gabriella, a Gabó Tánciskola oktatója. – Táncolják párban és körben is, és emiatt nagyon közkedvelt, hiszen folyamatos párcsere van, és egy nagyon pozitív hangulatot tud gerjeszteni.

Egyedül is belevághatunk

Az oktató szerint azoknak sem kell aggódni, akik pár nélkül érkeznek egy salsa órára, vagy esetleg félénkségük miatt nem merik felkérni a hölgyeket: a párcsere pont ezt a problémát oldja meg, és a táncfoglakozások vezetői mindig gondoskodnak róla, hogy senki ne maradjon partner nélkül.

– Vannak, akik ismerkedni jönnek az órára, és már nagyon sokan megtalálták itt a párjukat – tette hozzá. – Meg sem tudnám számolni, hogy hányan jöttek nálunk, legutóbb körülbelül egy hónapja volt esküvője két tanítványomnak, és már kisbabát várnak. Egy igazi áldásként élem meg, hogy a tánc segítségével hozzá tudok tenni valamit az emberek életéhez.

Pajkossy Gabriella úgy fogalmazott, hogy a táncot mindenkinek felírná receptre. A salsa órákon a tizenévesektől a nyugdíjasokig szinte minden korosztály megfordul, és mindenki más-más céllal érkezik a foglalkozásokra.

– Vannak, akik egyszerűen csak meg akarnak tanulni táncolni, míg mások egy olyan mozgásformát keresnek, mely segítségével úgy tudnak fogyni vagy alakot formálni, hogy közben jól érzik magukat.

Olyanok is érkeznek az órákra, akik feltöltődést keresnek, hogy egy kicsit megszabadulhassanak a problémáitól – mesélte a táncoktató. – A tánc olyan sok pluszt ad, hogy teljesen új irányba fordíthatja az életünket.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában