Életem párja

2020.02.06. 16:14

Csodálatos délután volt!

Mindvégig reménykedtek a győzelemben az Életem párja vetélkedő nyertesei.

A győzelem pillanata

Fotó: DODO FERENC

A hosszú házassághoz ugyan nincs recept, de tisztelettel, bizalommal, egymásra figyeléssel és elfogadással egy kapcsolat időt­állóvá tehető. Így foglalható össze röviden a Kanyó házaspár, Kanyó Imre és Kanyóné Móré Abigél életfilozófiája, amit házaséletük éveinek számával is igazoltak, hiszen tavaly ünnepelték az ezüstlakodalmukat.

A közösen leélt 25 esztendő nem mellesleg a Kelet-Magyarország elmúlt hétvégi Álompár esküvői kiállítás Életem párja elnevezésű vetélkedőjéhez is közelebb vitte a porcsalmai házaspárt, akik ráadásul győztesként kerültek ki a hol vidám, hol vicces játékból.

Lemaradtak a szavazásról

– Egyből megtetszett az interneten talált kiírás, és látva, hogy megfelelünk a feltételeknek, gyorsan kikértem a férjem véleményét a lehetőségről. Nem haboztunk, írtunk magunkról néhány sort, és feltöltöttük a közös fényképeinket. Csupán akkor ijedtem meg egy kicsit, amikor estefelé észrevettem, hogy lemaradtunk a 18 órakor záruló szavazásról. Szívesen tettünk volna magunk mellé egy voksot, persze bíztunk az ismerőseink támogatásában – mondta el megkeresésünkre Kanyóné Móré Abigél.

Szerencsére nem kellett soká izgulniuk, hiszen már hétfőn reggel értesülhettek róla, hogy bekerültek a legtöbb szavazatot szerző öt házaspár közé.

– Nagyon örültünk, amibe némi izgalom is vegyült, és bár erre felkészülni nem lehet, megvitattuk a párommal, miként is felelnénk az ilyenkor várható kérdésekre. A munkatársaink persze mindjárt leszögezték, mi biztosan nyerni fogunk. A kérdések nem voltak nehezek: tetszett a tánc és az öt megadott szó utáni fogalmazási feladat, de nem keseredtünk el, amikor a férjek nem tudták megnevezni a kitett fűszereket. Ám amikor arra kellett felelni, melyikünk aludt hamarabb a másiknál, tanácstalanul összenéztünk. Mi nem aludtunk egymással, csak miután összeházasodtunk. Szerencsére így is pluszpontot kaptunk érte – mesélte.

Mint kiderült, a szórakozás, a játék, a bálok nem idegenek a házaspártól, hiszen a foglalkozásukból adódóan – Kanyó Imre a település polgármestere, felesége pedig az óvodavezető – sokfelé meghívást kapnak, és a pályázatokhoz is nagy gyakorlatuk van.

Jól jön a nyeremény

– A győzelem mellett a legjobban annak örültünk, hogy bár mi voltunk a legfiatalabbak, legalább olyan jól ismertük egymást, mint az idősebb házaspárok. Nem tagadom, a nyíradonyi Borostyán Med Hotelbe, két éjszakára szóló szálláslehetőség is jól jött, mert a sok munka miatt az elmúlt két évben nyaralni, pihenni sem tudtunk. Ezzel együtt is nagyon tetszett a rendezvény, szép délután volt, és mint az egyik „Boldog Óvoda” vezetője, dr. Bagdy Emőke előadását se hagyhattuk ki – zárta élménybeszámolóját Kanyóné Móré Abigél.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában