Nagyecsed

2020.03.13. 10:02

Lápon készült a disznótoros

Több mint félezer vendéget vonzott az idei, XIII. lápi nemzetközi fesztivál Nagyecseden.

A vendégekre nem csupán a sertéshúsból készült ínyencségek vártak, nívós kulturális programokban sem volt hiány

Fotó: Balkánszky Viktor

Csodálatos, napsütéses idő fogadta a Nagyecsedre érkezőket a közelmúltban a XIII. lápi nemzetközi disznótoros fesztiválon. A vendégek nemcsak megszemlélhették a sertéshúsból készült ínyenc­ségeket, hanem bőségesen jól is lakhattak!

Tizenkilenc település képviseltette magát a főzőversenyen, ételeiket szakmai zsűri értékelte, illetve díjazta.

Fókuszban a testvériség

A megnyitóbeszédében Kovács Lajos, a város polgármestere a kapcsolatápolás és -építés fontosságára hívta fel a figyelmet. Mindezt kiválóan reprezentálta ez a rendezvény is, hiszen Erdőd (Erdély, Románia) és Perecseny (Kárpátalja, Ukrajna) mint testvértelepülés vett részt a nemzetközi fesztiválon.

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében a 2020-as nemzeti összetartozás évének méltó megünneplésére hívta fel a figyelmet, kiemelve annak központi üzenetét, fő mondanivalóját.

Különleges kiállítás

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője elismerően szólt a szatmári gasztronómiáról, és a hazai sertésfogyasztás fokozatos növekedéséről számolt be, a több mint félezres vendégsereg nagy örömére.

– A fesztiválozók megismerkedhettek a sertéshús különleges sütési módszereivel is, kulturális előadásokat láthattak, valamint megcsodálhatták az Amerikai II. Világháborús Baráti Kör különleges kiállítását és bemutatóját – mesélte Murguly László Csabáné fesztiválszervező, a helyi művelődési központ igazgatója.

Balkánszky Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában