segítőkész vadászok

2020.03.08. 16:00

Mulattak, és közben jótékonykodtak is

Az idén is az Egészséges Újszülöttekért Alapítványon keresztül segíti a kórházat a megyei vadászkamara.

A bál nyitó pillanatai: Vitális Zsombor trombitált, középen ifj. Plavecz János megyei elnök és Fazeka Gergely megyei titkár

Fotó: M. Magyar László

Már a tombolatárgyak között megbúvó rókapreparátum is jelezte szombat este Verba-tanya nagytermében, hogy ott bizony olyan személyek mulatnak, akik közel állnak az állatok és a természet világához. Bár egy puskalövés sem dördült el, mégis szinte minden a vadászatról szólt.

A beszélgetések során előbb-utóbb az is szóba került, milyen volt a mormotavadászat Ausztriában vagy a szarvasbika-vadászat a beregi erdőben. Mindezen nem is lehetett csodálkozni, hiszen a megyei szervezete rendezte meg a második jótékonysági bálját.

Köszönet az adományért

A bál nyitányaként Vitális Zsombor trombitán eljátszotta a Vadászhimnuszt, majd Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei titkára köszöntötte a vendégeket. A telt ház láttán meg is jegyezte, hogy nem volt hiábavaló a szervezőmunka, jó ismét együtt lenni a sok-sok vadásztárssal, akik a megye számos településéről eljöttek. A szervezet titkára kiemelte a vadásztársadalom összefogását, s név szerint is köszönetet mondott olyan személyeknek, akik jelentős mértékben kivették a részüket a bál megszervezéséből és támogatásából.

Kiemelte, hogy pénzadománnyal segítette a rendezvényt a Nyírségi Trófea Vt., a Szamosközi Vt., a Szamos-Kraszna-közi Vt., a kocsordi Kraszna Vt., a Gávavencsellői Nimród Vt., Szalay Rita, Papp Tamás Gyula, míg a leveshez a fácánt Vinnai Attila, a pörkölthöz a szarvast a tuzséri Kossuth Vt. és a mándoki Hubertus Vt. ajánlotta fel. A Verba-tanya tulajdonosa, Verba Sándor maga is vadász, a helyszínt térítésmentesen bocsátotta a Vadászkamara megyei szervezete rendelkezésére.

Ezt követően dr. Losonczy János, a Jósa András Oktatókórház szülész-nőgyógyász főorvosa, aki maga is vadász, az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány képviseletében mondta el gondolatait.

– Egyéves késéssel vagyok itt, mert már tavaly meg kellett volna köszönnöm az alapítványunk és a kórház szülészeti részlegének nevében a vadászok által felajánlott CTG-műszert. A Vadászkamara első bálján nem tudtam részt venni, ezért most szeretném megköszönni a megye vadásztársadalmának segítőkészségét és önzetlenségét.

Külön köszönöm ifj. Pla­vecz János megyei elnöknek és Fazekas Gergely titkárnak az ennek érdekében elvégzett munkát. Nagyon fontos műszerrel gyarapodott a szülészeti részleg, s ez a felajánlás is jelzi, hogy a vadászok is érző szívű emberek, akik fogékonyak a környezetükben lévő problémák iránt, s a maguk módján igyekeznek segíteni – fogalmazott a főorvos.

Az idei jótékonysági bál bevételét szintén a megyei kórház szülészeti részlegének ajánlják fel a szervezők.

Az idén olyan kiságyakat szeretnének vásárolni, amiben az újszülött babákat betolhatják az édesanyák mellé – erről már ifj. Plavecz János megyei elnök adott tájékoztatót.

Mielőtt azonban felszolgálták volna a finom vacsorát, Fazekas Gergely kért még egy kis figyelmet.

A megyei titkár diavetítéses bemutatót készített a tavalyi eseményekről, de felvázolta a jövőt is: a Vadászkamara megyei szervezete Sóstóhegyen 400 négyzetméteres új székházat avathat majd a nyáron az Országos Magyar Vadászkamara támogatásával.

A tervek között szerepel napközis vadásztáborok szervezése is fiataloknak. Mint a szervezőktől megtudtuk, a tombolák vásárlásának és a felajánlott adományoknak köszönhetően 2 millió 500 ezer forinttal segíthetik az Egészséges Újszülöttekért Alapítványt a szülőszobai részleg fejlesztésében.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában