Záhony

2020.05.19. 10:31

Környezettudatos akció – egyre zöldebb város!

A tavalyi papírgyűjtő versenynek is nagy sikere volt

Fotó: KM-ARCHÍV, ÖNKORMÁNYZAT

– A környezet és a természet védelme mindig fontos volt a város önkormányzatának, szeretnénk, ha Záhony minél zöldebb lenne – mondta lapunknak Helmeczi László polgármester, hozzátéve: hétfőn ennek jegyében indítottak PET-palack- és papírgyűjtő akciót.

E-hulladékot is

– Első lépésben május 18-ától a régi ­Tüzép-telepen lehet igényelni a pontgyűjtő füzeteket, majd munkaidőben az Arany J. u. 23. szám alatt lévő telephelyen 5 kilogramm papírhulladék vagy 20 műanyag flakon (csak összetaposva veszik át) után egy-egy matrica kerül a pontgyűjtőbe. Az összegyűjtött matricákat június 8-a után ajándékokra lehet beváltani az önkormányzat EFOP Projektirodájában – részletezte az akciót Záhony polgármestere.

– A 20 matricát összegyűjtők, ha leadják a pontgyűjtő füzetüket az irodában, részt vesznek egy sorsoláson, ahol értékes nyeremények találnak gazdára. A papír lehet fekete-fehér, színes újságpapír, kartonpapír, könyv vegyesen, a PET-palack víztiszta vegyes és színes palack lehet, azonban nem lehet benne mosó- és vegyszeres-, hipós-, öblítősflakon. Évtizedes problémát, fontos lakossági igényt is megold május 18-ától az önkormányzat azzal, hogy munkaidőben az e-hulladékot – tévét, telefont, mosógépet, hűtőt, számítástechnikai eszközöket – is átveszik a telepen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában