Olvasónk írja

2020.06.23. 09:39

Újra együtt: jól esett, de így is nagyon jólesett

Több mint három hónap után, zuhogó esőben gyülekezett a nyíregyházi Dialóg Nyugdíjas Egyesület tagsága az erdei tornapályán, mert már nagyon hiányzott a kéthetenkénti találkozás a könyvtárban, a beszélgetések, a névnapi és születésnapi köszöntések, a programok.

Az időjárás nem kedvezett a szabadtéri összejövetelünknek, így szalonnasütésre nem gondolhattunk, viszont mindenki gondoskodott enni- és innivalóról, így búcsúztattuk a kihívásokkal teli karanténidőszakot. Elmeséltük, hogyan tartottuk a kapcsolatot a családunkkal, mivel töltöttük a szabad­időnket, várva a helyzet jobbra fordulását. Volt, aki hatalmas nagytakarítást végzett, más olvasott, tévézett a szokásos háztartási teendők mellett.

Végre személyesen köszönhettük meg az egyesületünk elnökének és egymásnak is, hogy hosszú heteken, hónapokon át telefonon és e-mailben rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, tudtunk egymás örömeiről, bánatairól. Azt tervezgetjük, hogy szeptember első napjaiban, betartva természetesen a kötelező óvatossági előírásokat, pótoljuk az elmaradt tavaszi kirándulásunkat, majd a második héten újra találkozunk a könyvtári helyiségünkben.

Őszintén reméljük, hogy vírusmentes időszak elé nézünk, s mindaz a félsz, bizonytalanság és nehézség, amit lassan a hátunk mögött hagyunk, örökre ott is marad!

Erdélyi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában