Üdülés

2020.07.14. 09:16

Élményekkel gazdagodtak Szigligeten

A gyerekeknek a vadonatúj program, a Tapolcai-tavasbarlang látogatása tetszett a legjobban.

Változatos programok részesei évről évre a táborozók

Forrás: nyiregyhaza.hu / archív

A megyeszékhely önkormányzati üdülőjében hetente váltják egymást a turnusok. Június és július fordulóján a szigligeti tábort a Zelk- és a Szőlőskerti iskola tanulói vették birtokba.

Kegyes időjárás

– Az időjárás kegyes volt hozzánk. Bár nem mindennap fürödhettek a Balatonban a gyerekek, viszont a táborozás alatt rengeteg program részesei lehettek: várlátogatás, kilátói túra, kalózhajózás, kikötői séta, barlangi csónakázás érdekes kiállítással fűszerezve és élményfürdőzés. A helyzet, amiből jöttünk, mindenkinek izgatottságot okozott induláskor, hiszen három hónapja nem látta egymást se diák, se pedagógus. Látva táborvezetőnk, dr. Hudákné Fábián Nóra határozottságát, vidámságát és segítőkészségét, mindenki megnyugodott, és a szigligeti nyaralás újra várakozáson felüli és maradandó élményt nyújtott a két iskola diákjainak – fogalmazott Tarné Lázár Annamária, az egyik kísérő pedagógus. – A gyerekeknek a vadonatúj elem, a Tapolcai-tavasbarlang látogatása tetszett a legjobban: az áttetsző vízen az izgalmas csónakázás és a séta a Malom-tó árnyas park­jában. Többen ismerősként üdvözölték a sárvári élményfürdő hatalmas csúszdáit. A többhetes szünet után a remek programok és a tábori közös sportjátékok, amelyekhez a helyszín lehetőséget biztosít, a gyerekek újbóli egymásra találását segítették és az összetartozásukat erősítették.

Közel hétszázan

Nagyon szép környezet, bőséges, a kedvencekből összeállított, finom házias ételek, kedves, barátságos kiszolgálás, segítőkész, felkészült személyzet, biztonságos szállítás várt a nyaralni vágyókra. Mindenki örült annak, hogy mégiscsak lehetőség nyílt a szigligeti táborozásra – zárta élménybeszámolóját Tarné Lázár Annamária.

A NyírVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő gyermeküdülőben a nyíregyházi általános iskolák diákjai közül közel hétszázan táboroznak ezen a nyáron. Az első turnus június 16-án kezdődött, az utolsó augusztus 20-án ér véget. Az idén a vendégházakban nem fogadnak vendégeket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában