Szabolcs

2020.07.22. 16:37

Íjászokkal telik meg a vár

A Keleti Gyepű minősítőversenyének ad otthont Szabolcs.

Fotó: Ungi Lajos

A szabolcsi földvár területén rendezik meg a Keleti Gyepű idei második minősítő íjászversenyét július 25-én, szombaton, a versenyt a Keleti Gyepű versenyszabályai szerint tartják meg. A program szerint a nevezéseket követően 9 óra után megkoszorúzzák Szabolcs vezér szobrát, majd következik a vezérfogadás a várban. A nappali verseny 10 órakor kezdődik, amelyet egy kora délutáni ebéd követ. Este nyolc után lesz a szertűzgyújtás, kilenc órakor rajtol el az éjszakai verseny, a puta-, valamint a 120 méteres lövészet pedig vasárnap reggel lesz.

Kettő az egyben

Maga a verseny is látványos lehet nem csupán a tagok, hanem a kívülállók számára is, de ha már évek után ismét visszatér a Keleti Gyepű szövetsége Szabolcsra, akkor a település igyekszik más programokat is kínálni a verseny ideje alatt.

– Ez így van – mondja Csegei László, Szabolcs polgármestere. – Örülünk annak, hogy a minősítő íjászverseny ismét ellátogat Szabolcsra, és nagyon remélem, ez nem csupán egyszeri alkalom lesz, hanem bekerülhet a település hagyományos programjai közé. Ebben az évben nem tartunk külön falunapot, de igyekszünk mi is hozzájárulni néhány kiegészítő programmal az eseményhez. A földvárban rendezik a versenyt, míg a földváron kívül egy kisebb falunapot tartunk.

A kiegészítő programok közé tartozik, hogy délután ötkor fellép a balsai ATC ifizenekar, hat órától pedig az Ibrányi Queen formáció. A rendezvénytéren büfékocsi várja a látogatókat, az érdeklődők este közösen nézhetik meg a szertüzet.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában