Baktalórántháza

2020.07.29. 07:46

Megszentelték a járműveket

Az egyre romló közlekedési morál miatt növekszik a balesetek száma hazánkban.

Forrás: Némethné Csubák Éva

Autókat és motorokat, valamint utasaikat áldott meg és szentelt meg Szent Kristóf napján, július 25-én Baktalórántházán a római katolikus templom kertjében Lázár István plébános atya.

Biztos kéz, éber szem

Immár hagyománynak tekinthető a járműszentelés, hiszen a helyi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kezdeményezésére és szervezésében 2014 óta a hetedik alkalommal rendezték meg ezt az újjáélesztett szertartást az autósok, motorosok örömére.

Szent Kristóf ugyanis az autósok és utasaik, az úton lévők, a zarándokok, a vízen utazók védőszentje, akinek a védelmét egyre többen kérik a gépjárművükre.

A gépjárműszentelés arra is felhívja a figyelmet, hogy az utóbbi években egyre romlik a közlekedési morál is, aminek következtében növekszik a balesetek száma.

A gépjárműszentelés népszerűségét jelzi, hogy nemcsak helyből jönnek az autók a szertartásra, hanem a szomszédos településekről is, sőt olykor még távolabbról – akár Budapestről – is van vendég. A szent élettörténetének megismerése, a róla szóló vers, a közös gitáros éneklés – István atya gitárjátékával – fokozta az örömteli együttlétet.

Szent Kristóf imájának elmondásával fohászkodtunk az utazók védelméért. Arra kértük a szentet, adjon biztos kezet és éber szemet az utakon a vezetőknek. Minden rosszat tartson tőlünk távol, s őrizze életünket a mindennapok rohanós útjain – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában