Szemetelők

2020.08.18. 14:00

Egy posztolónál betelt a pohár – „Elképesztő, mit meg nem engednek maguknak egyesek”

A Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban egy posztoló úgy érezte, elég volt, szót emel a nyíregyházi szemetelők ellen. Nem ő az első persze, és nem is az utolsó, ám olyan jól megfogalmazta mondandóját, hogy csak úgy özönlöttek a lájkok az írására.

Forrás: P. Sándor / Nyíregyen Hallottam

„Bár ezért a posztomért fogok kapni hideget, meleget, de már nem tudok említés nélkül emellett elmenni” – írta P. Sándor.

„Nem szokásom panaszkodni, ez a bejegyzés sem ezt a célt hivatott szolgálni, mindazonáltal elképesztő, mit meg nem engednek maguknak egyesek. Nem érdekel, hogy ha az emberek születésnapot, névnapot, lánybúcsút, legénybúcsút, akármit ünnepelnek, és jól érzik magukat, jól teszik, szórakozzanak, DE! – legyen már bennük annyi felelősségérzet, hogy eltakarítják maguk után a szemetet.

Rendszeresen ezzel szembesülök szombat/vasárnap reggelente a Bujtosi tó körül, és elég szomorú látvány, hogy embertársaink ilyen felelőtlenül viselkednek.

(Azoknak pedig akik úgy gondolják, hogy inkább cselekedjek, mint sem fotózgassak, azoknak üzenem, mindet felszedtem, ahogy korábban is, de ez volt az első alkalom, hogy fényképet is készítettem, de ha kell ezután is minden alkalommal megteszem!)

Tudom, hogy ez a poszt önmagában fabatkát sem ér, és azokhoz, akikhez kellene lehet nem jut el, de kérek mindenkit, akik szabadtéren, közterületen ünnepelnek, vagy a gyorsétteremben megvásárolt ételeket a parkban, tó körül szeretnék elfogyasztani, a keletkezett hulladékot az arra kijelölt helyre dobják, és ne pár centivel mellé! Őrizzük meg a tisztaságot a városunkban!

(A minek ütöm bele az orrom, foglalkozzak a saját dolgommal, úgyse ér semmit, nem itt kellene siránkozni kommenteket köszönöm, de nem hatnak meg, ennek ellenére azokat is tisztelettel elfogadom)

Aki pedig egyetért velem, járjon el a fentiek szerint, és segítsünk egymásnak amiben tudunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában