Turizmus

2020.08.08. 11:30

Mi is a vonzó Nyíregyházában?

A jó időben egyre többen pattannak két kerékre, nekik ajánlják a Nyíregyháza–Tokaj kerékpárutat.

Forrás: NYÍREGYHÁZI TDM

A koronavírusjárvány-helyzet után májusban indult újra az élet, és a korlátozások feloldása után megjelentek az első belföldi turisták Nyíregyházán is.

Töretlen a népszerűsége

– Sokan a már eltervezett külföldi nyaralásuk helyett választották városunkat, így ebben a szezonban jellemzően a fővárosból és Dunántúlról érkeznek hozzánk a vendégek – reagált érdeklődésünkre Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Júniusban még csak „puhatolóztak” a külföldiek, és elsősorban az attrakciók nyitva tartásáról, a biztonsági szabályokról informálódtak, júliusban pedig már el is látogattak Nyíregyházára. Bár az is igaz, hogy a számuk jelentősen elmarad a korábbi évekhez képest.

A Nyíregyházi Állatpark népszerűsége töretlen, és jó idő esetén igen kedvelt az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, valamint a Sóstói Múzeumfaluba is szívesen mennek a turisták. Mi lehet még vonzó a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyben?

Fotó: NYÍREGYHÁZI TDM

Vonzó koncertek

– Színesíti a palettát a sóstói piac, a már közkedvelt Zene Sóstón elnevezésű rendezvény, illetve az idén először a belvárosban is „Téren-nyáron” címmel helyi zenekarok koncertjei fogadják a városlakókat és turistákat. A villamosközlekedést nem állíthatjuk vissza – sokak bánatára –, ennek ellenére szombati napokon az érdeklődők megtekinthetik a villamos utasterét és az ott található villamostörténeti kiállítást. Sokan még a helyiek közül sem tudják, hogy Sóstógyógyfürdőn az ipari műemlék víztorony épületében működik a hét minden napján nyitva tartó Tourinform-iroda, ahol – ha leküzdjük a csigalépcsőket – a nyolcszögletű toronyból kitekintve rendkívüli kilátás nyílik a tóra, illetve Sóstó történetéről is hasznos információkat tudhatunk meg.

Fotó: NYÍREGYHÁZI TDM

A jó időben egyre többen pattannak két kerékre, nekik ajánljuk a Nyíregyháza–Tokaj kerékpárutat. Azok se keseredjenek el, akik nem rendelkeznek biciklivel, hiszen a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. erre is ajánl megoldást. Az irodában felnőtt- és gyermekkerékpárok kölcsönözhetőek.

S ha már ott járnak, tálcán kínálja magát a Jósa András Múzeum, a Kállay Gyűjtemény és egy kiadós belvárosi séta. Aki nem hiszi, járjon utána!

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában