Mátészalka

2020.09.09. 09:46

Festmény- és fotótárlat a Szatmári Múzeumban

Két új időszaki kiállítás nyílt hétfőn a Szatmári Múzeumban.

Kósa Attila amatőr fotóművész a kiállításon

Fotó: Cservenyák Gábor

Morovszki Ildikó festményeiből Szerelmem, India címmel láthat tematikus válogatástárlatot a mátészalkai közönség. A művész egy interjúban úgy fogalmazott, hogy ha 2015-ben nem utazott volna családjával földünk második legnépesebb országába, talán soha nem ragadott volna ecsetet.

Amikor megérkezett, azonnal ugyanazt az erős inspirációt érezte a művészet és az alkotás iránt, mint amit a neves magyar származású művész, Amrita Sher-Gil érezhetett Indiában élve. A kiállításon Bokor Balázs nagykövet méltatta Morovszki Ildikó munkáit.

Kósa Attila amatőr fotográfus Fekete-fehérben is színes a világ című tárlatát Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg. A képeken hétköznapi embereket láthatunk munka vagy pihenés közben. A különleges beállításoknak, fényeknek, árnyékoknak, árnyalatoknak köszönhetően az alkotások megragadják a figyelmet – és nem eresztik egykönnyen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában