kutya

2020.09.21. 14:29

Sok jó négylábú kis helyen is elfér

Nyárzáró, őszváró sétára várt a Nyír1 KutyaSport Akadémia.

Fotó: Jernei Gábor

Szerencsés időpontot választott egy közös kutyás programra a Nyír1 KutyaSport Akadémia. Szombaton délelőtt egy erdei sétára invitálták azokat, akik szeretnek együtt mozogni kedvenceikkel. A túrán közel húsz gazdi és ennél valamivel több kutya élvezte az igazi kirándulóidőt a Sóstói-erdőben és a tó körül.

Hat kilométer

Az akadémia azzal a céllal jött létre, hogy mind a nyíregyházi, mind a távolabbi kutyások számára lehetőséget adjon a sportos és felelős kutyatartási formák megismerésére.

– Most azonban a kikapcsolódáson volt a hangsúly – mondta Schuller László, a Nyír1 KutyaSport Akadémia tagja. – Olyanok is eljöttek erre az alkalomra, akik nem sportolni akarnak a kutyájukkal, hanem csak szeretnek közösségben, jó levegőn a kedvencükkel időt tölteni.

A délutánba hajló túra a kétlábúak számára nagyjából hat kilométer volt, a négylábúaknak azonban vérmérséklettől függően ennél jóval több, mert Duma, a magyar agár és Dió, a magyar vizsla önfeledten rohangáltak a gazdik és a többi kutya között. Némi ugatás előfordult, de a jól szocializált kutyák sem egymást, sem a kirándulókat nem zavarták, és a séta végére a gazdikkal együtt kellemesen el is fáradtak.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában