Vadászat

2021.01.10. 07:00

Két hónapon át lehet vadászjegyet váltani

Vadászni csak az adott évre érvényesített vadászjeggyel lehet.

KM

A ,,kis” settenkedő

Forrás: Illusztráció / Fülöp Bálint

A vadászati év március első napjával indul, de a Vadászkamara megyei szervezete már január első napjaitól érvényesíti a vadászjegyeket.

Kimutatás a rendőrségnek

– A szélsőséges létszám elkerülésére alakult ki az a gyakorlat, hogy januárban a vadásztársaságok tagjait várjuk adott időpontra az érvényesítés érdekében, míg februárban az egyénileg váltókat várjuk – tájékoztatta lapunkat Fazekas Gergely, a megyei szervezet titkára. – Természetesen a januárban beérkező egyéni váltóknak sem kell dolguk végezetlenül távozniuk, de az ügyintézés során az időpontra érkezett társaságok elsőbbséget élveznek. Márpedig egyik-másik társaság akár 40-50 vadászjegyet is hoz, ami akár egyórás várakozást is jelenthet. Ugyanakkor nem érdemes kicsúszni a határidőből sem, mert az előző vadászati év lezártával, vagyis február utolsó napjával kimutatást kell küldenünk a rendőrségnek a megye vadászairól. A kimutatásban azon sporttársak szerepelnek, akik az előző évben kiváltották vadászjegyüket, az idén azonban nem. Ezt a rendőrség összeveti a saját adatbázisával, melyből kiderül, hogy ki az, aki elköltözött, abbahagyta a vadászatot, esetleg elhunyt. Aki egyik kategóriában sincs benne, azt felszólítják, hogy mutassa be érvényes vadászjegyét, vagy ha ezt nem teszi meg, akkor adja le a fegyvereit.

Az új székházban

A vadászjegy váltására hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között van lehetőség, míg pénteken 8 és 12 óra között van nyitva az iroda, ami új székházba költözött: Nyíregyháza-Sóstóhegy, Muskotály utca 87/A. Kérik a szájmaszk használatát.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában