Emberségből jeles

2021.03.16. 09:43

El kéne már felejteni ezt a „sötét szabolcsi” szállóigét – Így mentették meg a napját Nyíregyházán!

A Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban gyakran bukkannak fel mostanában pozitív sztorik olyan szabolcsi emberekről, akik idegenként is nagyon segítőkészek. Emberségből jeles! – írják ilyenkor a kommentelők, ám ezúttal ki is emelték, hogy nincs ezen mit meglepődni, mert bár természetesen az ellenkezőjére is akad példa, de alapvetően ez a mentalitás jellemezni a szabolcsi embereket.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szeretnék megosztani veletek egy nagyon pozitív esetet, ami ma Nyíregyházán történt velem – írta a hölgy Facebook posztjában. – Épp hazafelé tartottam Kazincbarcikára, amikor a Debreceni úton defektes lett az autóm jobb első kereke. Egyedül voltam, és még sosem defekteltem, ráadásul egy buszmegállóban tudtam csak lehúzódni, ahol az út dőlése miatt bokáig állt a víz. Hogy bele tudjak kezdeni a kerékcserébe, a buszmegálló melletti tüzépre mentem megkérdezni, hogy beállhatok-e oda a betonplaccra, amíg kicserélem. Az ott lévő srác (akinek sajnos nem kérdeztem meg a nevét) nagyon segítőkész volt, mondta, hogy persze.Fel is ajánlotta, hogy segít, amiért nagyon hálás voltam, mert őszintén szólva, nekem nagyon sokáig tartott volna kicserélnem. Végül megcsinálta az egészet, úgy, hogy amikor megkérdeztem, hogy beállhatnék-e oda, mondta, hogy neki 10 perc múlva el kellene mennie. Ráadásul még fel is fújta a pótkerekemet. Szóval innen is szeretném megköszönni a tüzép dolgozójának a segítséget, szó szerint megmentette a napomat! Jól esett megtapasztalni, hogy még ebben a mostani helyzetben is vannak segítőkész és önzetlen emberek.

Az idézett Facebook poszt pillanatok alatt felpörgött, és több mint ezer lájk érkezett rá. Egy hozzászóló pedig azt írta: Általában a szabolcsi embereket

a segítőkészség és a vendégszeretet jellemzi. Szeretném, ha a szállóigekėnt ránk ragasztott „sötét szabolcsi” jelzőt elfelejtenék végre a használói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában