Nyírpazonyi Nők Klubja

2021.03.31. 08:55

Kényszerpihenőre ítélte őket a vírus

Összeszoktunk, megismertük egymást, odafigyelünk a társunkra – ezt hívják úgy, hogy közösség.

Ungvári Sándorné elnök

A klub tagjai is várják már a járvány végét

Forrás: Egyesület

Csend van a Nyírpazonyi Nők Klubja tagsága körül, mert „munkanélküliek” lettek. Türelmesen és nehezen viseli ezt az időszakot egy olyan civil szervezet, mely Nyírpazonyban 18. éve folyamatosan működik.

Folyamatosan pályáznak

– Ez nekünk egy „kényszerpihenő, mert az évek alatt számtalan rendezvényt tartottunk, és nem csak a magunk szórakoztatására: településünk kulturális rendezvényein is sokszor felléptünk. Az évek alatt sok előadót, vendéget fogadtunk a szépen berendezett klubszobánkban, ahol első kézből kaptuk meg azokat az információkat, amelyek az országot, a megyét, de településünket is érintik, s nagy figyelemmel hallgattuk a nőket érintő lehetőségeket, tudnivalókat is.

– Évente 60-70 olyan rendezvény volt, amit mi szerveztünk, vagy amin részt vettünk, de a mini tánccsoportunk 10-15 jótékonysági fellépést is vállalt a megyében, a környező településeken, sőt többször kaptunk külföldre is meghívást. Közben folyamatosan pályáztunk, és tizen­nyolc nyert pályázattal lett a szervezetünk és ezzel a településünk is gazdagabb.

Beszélgetnek az oltásról is

– A találkozások nagyon hiányoznak a tagságnak, mert összeszoktunk, megismertük egymást, odafigyelünk a társainkra: ezt hívják úgy, hogy közösség. Az éves okmányokat, terveket ugyan elkészítettük az idei évre is, akárcsak az előző esztendőkben, de rendezvényeket csak feltételes módban terveztünk. Beadtuk az idén is a pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alaphoz, amit meg is nyertünk, így az éves működésünk biztosított. A nőnapra és a közelgő anyák napja alkalmából meglepetésajándékot terveztünk a pályázati összegből, de most inkább az egészségük fenntartásához van szükség forrásra: maszkot, törlőkendőt és kézfertőtlenítőt vásároltunk, amiket eljuttatunk a tagokhoz.

– Ebben a nehéz időszakban is tartjuk a kapcsolatot egymással telefonon, interneten, de személyesen a bolt, a posta előtt, ahol a szabályokat betartva beszélgetünk, érdeklődünk egymásról.

– Természetesen az oltás is gyakran szóba kerül. Mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy beoltatja-e magát. Úgy látom, mi nyitottak vagyunk erre, és megértjük, hogy erre szükség van, hiszen csak akkor érhetünk el eredményt, ha mindenki regisztrál, és így dönt, mint mi. A vakcina elfogadását egyébként a tagság átlagéletkora is szükségessé teszi.

– Eddig csak a vírus szele érintett meg bennünket, és tudjuk, hogy az ország vezetése csak abban az esetben nyit újra, ha mindenki odafigyel a másik egészségére és meghozza a jó döntést. Köszönjük mindenki munkáját, aki ebben a nehéz időszakban az ország lakosságának egészségéért küzd. Mindenkinek jó egészséget kívánunk! Eddig mindig pozitívan álltunk a feladatainkhoz, de most úgy néz ki, hogy sajnos nem mindig jó, ha pozitívak vagyunk.

- Ungvári Sándorné elnök -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában