Szépségverseny

2021.03.23. 13:24

Tündérszépek: megvannak a továbbjutók!

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 28 lány vállalta a megmérettetést.

Fotó: DODO FERENC

Lapunk, a Kelet-Magyarország és hírportálunk, a Szabolcs Online ebben az évben is csatlakozott a Tündérszépek szépségversenyhez: december végén arra kértük a megyénkben élő vagy itt tanuló hölgyeket, hogy ha szeretnének egy életre szóló élményt szerezni, jelentkezzenek.

A közönség kedvence

A Tündérszépek első, megyei fordulója véget ért: a lányokra március 22-én éjfélig lehetett voksolni, a regionális fordulóba pedig négy hölgy jutott. Egyet a Szabolcs Online olvasói, hármat pedig a zsűri – dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász, a Derma-Art Magánbőrgyógyászat tulajdonosa, dr. Cservenyák László, a mátészalkai Szatmári Múzeum igazgatója, Racskó Tibor fotóriporter, lapunk korábbi munkatársa, Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője és Ungi Lajos, a Szabolcs Online szerkesztője – tagjai választottak ki.

Számos szempontot vettek figyelembe, így az arányosságot, a természetességet, az alkatot, a kisugárzást, a magabiztosságot, a finom nőiességet, az eleganciát, de figyelték azt is, melyik lány mennyire fotogén, s hogy kinek milyen a tekintete, a mosolya. A döntésükben szerepet játszott, hogy melyik jelöltet lehet jól sminkelni, figyelték a hajkoronát, a színpadi rutint, hogy ki hogyan mozog a fényképezőgép vagy a kamera előtt, de ami a legfontosabb: izgalmas, különleges karaktereket kerestek.

Döntött a zsűri

A zsűri tagjaitól a legtöbb voksot a 16 éves Molnár Alexa kapta. A nyíregyházi lány vendéglátás-turisztika szakon tanul egy szakgimnáziumban. A szabadidejét a barátaival és a családjával tölti. 5 éves kora óta versenyez, de ilyen nagyszabású megmérettetésen, mint amilyen a Tündérszépek, még nem vett részt.

Molnár Alexa

Ugyancsak továbbjutott a 21 éves, nyírbátori Láng Anna, aki másodéves a gödöllői Szent István Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi karán. Szenvedélye a sport, az úszás és a futás. Azért jelentkezett a versenyre, mert nagy kihívásnak tartja és mert szeretné kipróbálni, milyen lehet a szépségiparban tevékenykedni. Biztos benne, hogy sok tapasztalattal gazdagodik, és önbizalmat is szerez, ami a jövőben a hasznára válhat.

Láng Anna

A zsűritagok továbbjuttatták a 16 éves, vasmegyeri Dávid Lizát is: a nyíregyházi Zrínyi Ilona-gimnázium tanulója a szabadidejében szeret táncolni és énekelni, mert ezekkel fejezheti ki magát. Szeretne a médiában elhelyezkedni, de a modellkedés is érdekli. Még soha nem indult szépségversenyen, de most szívesen kipróbálná magát a Tündérszépek kifutóján.

Dávid Liza

A Szabolcs Online-on a látogatóktól a legtöbb szavazatot Czérna Hanna kapta. A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium 10. osztályos, humán tagozatos tanulójának legnagyobb vágya, hogy pszichológiát tanuljon, s hogy minél több emberen segíthessen. Imád festeni, rajzolni és dekorálni. Kisebb korában úszott, később balettozott, nagyon szeret kamera előtt állni.

Czérna Hanna

Értékes nyeremények

A regionális előválogató március 26-án kezdődik, szavazni továbbra is a Szabolcs Online-on lehet. Az országos döntőben választják majd meg a szépségkirálynőt, a két udvarhölgyet, de azt a lányt is díjazzák, aki az olvasóktól a legtöbb szavazatot kapja. A legszebbekre, azon túl, hogy egy életre szóló élményt szerezhetnek, egy felkészítőtábor, számtalan nyeremény, vásárlási utalványok, mobiltelefonok és egzotikus utazás is várnak, de a szavazók között is sorsolunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában