Nyíregyházi Egyetem

2021.05.21. 18:00

Játékra hív az ÖkoEgyetem

Minden megtett kétszáz kilométer után egy fát ültetnek a szervezők.

KM

A környezetvédelmi világnap alkalmából az NYE CHALLENGE játékra invitálja az érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetem ÖkoEgyetem csoportja. Mint írták, a járványhelyzet miatt lecsökkent a mozgásos szabadidős tevékenységek lehetősége, ennélfogva ezek még inkább felértékelődnek.

A csoport arra kéri a vállalkozó szelleműeket, ha a készen állnak, nézzenek szembe az új kihívásokkal, és – kedvük szerint – sétáljanak, kocogjanak, kerékpározzanak, evezzenek, túrázzanak minél többet, de legalább három kilométert a csapatszellem és a saját egészségük érdekében.

Rögzíteni kell az eredményt

A teljesítményeket valamely ingyenes telefonapplikációt letöltve rögzíthetik az érdeklődők az egyetem közösségi oldalán – az applikációk listáját szintén itt találják. Ezek után nincs más teendő, mint belevágni az új kihívásba, majd az aznapi teljesítményről egy képernyőképet feltölteni az egyetem közösségi oldalára.

A sportoláson túl a felhívás további előnye, hogy minden megtett kétszáz kilométer után egy fát ültetnek el a Nyíregyházi Egyetem campusán, így téve zöldebbé, élhetőbbé a környezetünket. A kihívás május 30-án éjfélig tart, az eredményhirdetést pedig június 5-re, a környezetvédelmi világnapra tervezik a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában