Egészség

2021.10.03. 09:00

A természet finom ajándéka

KM

Itt az ősz, amikor számos gyümölcsöt gyűjthetünk a szabadban, többek között csipkebogyót, amiben tízszer annyi C-vitamin van, mint a citromban, s ami fokozza a szervezet ellenálló képességét, segíti az emésztést. A bogyóból készített gyógyteát influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyaszthatjuk, vese- és hólyagbántalmakra, hörghurut esetén is alkalmazzák.

Készíthetünk belőle teát, szirupot és lekvárt, egyes országokban bort, likőrt és pálinkát is csinálnak csipkebogyóból, a svédek pedig leveshez is felhasználják – írja a hazipatika.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában