szon.hu PODCAST

2023.07.17. 11:30

Korongok a célkeresztben

A napokban a harmincegyedik alkalommal rendezték meg a Milotay Gábor Emlékversenyt sportlövők és sportvadászok számára, a helyszín a felsősimai Vuk lőtér volt.

Szon.hu

Fazekas Gergely vármegyei titkár a Vuk lőtéren

Fotó: Fotó: M. Magyar László

Fazekas Gergellyel, az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Területi Szervezetének titkárával arról beszélgettünk, ki volt a névadó, s miért fontosak ezek a rendezvények. Kíváncsiak voltunk arra is, a korongvadászat mennyire népszerű a nők körében. Rákérdeztünk arra is: Aki jó koronglövő, aki jó vadász, vajon a céllövöldében eltalálja a hurkapálcikát? Vagy van olyan íratlan szabály, hogy a vadász ne fitogtassa tudását a vurstliban?

Fazekas Gergely ezt válaszolta: – Úgy gondolom, hogy a saját fegyverével eltalálná a hurkapálcát minden sportlövő és minden vadász.  Hangsúlyozom, a saját fegyverével, amit ismer, ami rá van méretezve, ami rá van szabva. Egy futó sem tud jól teljesíteni a maratoni számban, ha  két számmal kisebb sportcipőben kell megtennie a távot, hiszen az neki kényelmetlen lenne. A szakember többek között arra a kérdésre is válaszolt, hogy a Vadászkamara vármegyei titkárának muszáj vagy illik részt vennie egy ilyen koronglövő versenyen, vagy pedig mint vadász, neki is jól jön egy kis gyakorlás. A teljes beszélgetés meghallgatható a szon.hu portálon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában