Nyírtelek

2023.10.01. 08:34

Negyvenéves általános iskolai osztálytalálkozón elevenítettük fel a fiatalkori szép emlékeket

Szon.hu

Fotó: olvasónktól

Bár a jelenlévők névsora hiányos volt, s ha leültünk volna, maradtak volna üres padok is, mégis benépesült a régi Nyírteleki Általános Iskola Petőfi utcai épülete előtti lépcsősor szeptember 2-án. Ott találkoztunk mindazokkal, akik a „piros iskolában” 1983-ban, immár 40 éve fejezték be általános iskolai tanulmányaikat.

Gyertya égett az elhunytakért

Izgatottan vártuk, hogy végül ki tud megjelenni – hiszen sokan, sokfelé találtuk meg helyünket a nagyvilágban. Az osztályunkból 27 fő ballagott, s közülük tizenheten jöttek el a találkozóra. Sajnos a régi „alma mater” előtt 4 gyertya égett mindazokért, akik már eltávoztak az élők sorából. Osztályfőnökeinkről, Sárosi Józsefről, Boros Tamásnéról és Bajusz Csaba, Németh Pál osztálytársainkról kegyelettel, főhajtással emlékeztünk meg.
A találkozó a TG Rendezvényteremben folytatódott, amely régen szintén sok élménnyel gazdagított bennünket. Talán hihetetlen a gyerekeinknek, de mi is buliztunk „anno”. Finom étel és igényes környezet fogadott minket.

Az otthonos környezetben és a találkozás örömében az élmények hamar felidéződtek bennünk. Mindenki elmesélte, mi történt vele, hogyan alakult a szakmai és magánélete, hova sodorta az élet az elmúlt 4 évtizedben. Felidéztük a számos régi iskolás emléket, amelyet eddig a szívünkben őriztünk.

Nagyon jó hangulatban telt ez a különleges este, s a hely „szelleméhez” hűen még táncra is perdültünk.

Horváth-Bócsi Irén

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában