Helyi gazdaság

2010.10.07. 18:09

1,2 millió ember él lakhatási szegénységben

<p>Több mint 1,2 millió ember él lakhatási szegénységben, tehát olyan otthonban, ahol nincs víz, vagy áram, vagy gáz, vagy vízöblítésű WC, esetleg nincs csatorna - mondta a Független Hírügynökségnek Sümeghy György a Habitat for Humanity Magyarországi igazgatója.</p>

Sümeghy György elmondta: A lakhatási szegénységet másféle módon is számon tartják, például 1,3 millió ember él túlzsúfolt lakásban, tehát 1-2 szobában akár heten-nyolcan. Legalább 100 ezer olyan fiatal pár van, akinek a családi körülményei miatt reménye sincs egy tisztességes otthonra. 200 ezer idős ember minden hónapban retteg, hogy ki tudja-e fizetni a számláit, és 100 ezer azoknak a száma, akire bármikor kilakoltatás vár - tette hozzá.

A Habitat for Humanity magyarországi vezetője közölte azt is, hogy a csütörtökön Budapesten parkokban, bevásárlóközpontoknál foglalt táblákat helyeztek padokra, felhívva ezzel a figyelmet azokra, akiknek kilakoltatás után már csak ez a fekhely marad. Ezen kívül az alapítvány aktivistái embereket állítottak meg az utcán, akiktől azt kérdezték, ők hogyan segítenének a lakhatási szegénységben élőknek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában