Helyi gazdaság

2018.09.21. 14:15

Ilyen a magyar (Agro)virtus!

Budapest - Egyetemistáknak hirdetett digitális-agrár­technológiai versenyt a kamara.

Budapest - Egyetemistáknak hirdetett digitális-agrár­technológiai versenyt a kamara.

A mezőgazdaságban nem csak kétkezi munkásból, de komplex ismeretetekkel rendelkező, egyetemi végzettségű szakemberből is hiány van, ráadásul jelentős a száma azoknak az agrár-felsőoktatásban részt vevő fiataloknak, akik a diploma megszerzése után más ágazatban vállalnak munkát, annak ellenére, hogy a mezőgazdaság ma már erősen digitalizált, technológia-fókuszú, vonzó életpályát kínál.

Valós problémák

Az Agrovirtus verseny célja, hogy az egyetemi hallgatókat gyakorlatorientáltan, valós problémákat szimulálva ismertesse meg az agrárvállalatok világával. Az egy hónapos, online környezetben zajló selejtező során a hallgatók 4-5 napi rendszerességgel kapnak szituációs termeléstechnológiai feladatokat, melyeket egy 500 hektáros, virtuális gazdaságra vonatkozóan kell helyesen megoldaniuk. A legjobb csapatok pedig komplex vállalatirányítási készségeikről adnak számot a döntőben, neves zsűri előtt november közepén. A 3-4 tagú csapatok jelentkezését október 12-éig várják a szervezők a www.agrovirtus.hu weboldalon keresztül.

NAK.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában