Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.05.25. 19:11

Hozta a kötelezőt a Szpari

A bajnok Nyíregyháza Spartacus FC a tét nélküli utolsó mérkőzést sem engedte ki a keze közül.

Kovácsréti Márk (labdával) szerezte a Szpari második gólját.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Az NB II-es bajnokság hétvégi, utolsó fordulójában már valóban teljesen tét nélkül léphetett pályára a Nyíregyháza Spartacus FC, hiszen a Szpari bajnokként érkezett Baranyába, míg a Kozármisleny se előre, se hátra nem mozdulhatott már el az ötödik helyről.

Mindezek ellenére nem vette félvállról az összecsapást Tímár Krisztián csapata, Nagy Barnabás már az ötödik percben helyzetbe került, ám Lékai Soma hatalmasat védett. A házigazda Major Sámuel révén veszélyeztetett, majd az első negyedóra végén Nagy Dominik tört be a tizenhatoson belülre, de a próbálkozása elhalt a védőkben. Az első félidő derekáig jóval több helyzete volt a nyírségi egyletnek, gólt azonban nem sikerült szereznie a vendég alakulatnak. A játékrész hajrájában aztán megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, Kovácsréti Márk lövését még hárította a kapus, de a kipattanót Beke Péter a hálóba bombázta. A félidő lefújását megelőzően Beke előtt adódott még egy lehetőség, ám azt elpuskázta, így egygólos vendég előnnyel  vonulhattak a felek az öltözőbe.

A második félidő elején kissé kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, leginkább a mezőnyben gyömöszölték egymást a csapatok, aztán a 69. percben egészen kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a vendég gárda, Kovácsréti pedig nem hibázott, tanárian lőtt, laposan  a bal alsóba, lényegében végérvényesen eldöntve ezzel a három pont sorsát. Ezt követően már többnyire a lefújást várták a játékosok, habár még Gresó Mátyás és Vida Kristopher előtt is adódott egy-egy sansz, az eredmény viszont már nem változott, így győzelemmel érkezik az NB I-be a Nyíregyháza.   

– Sok helyzetet alakítottunk ki, és egy jó csapatot győztünk le – nyilatkozta a lefújást követően a Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián. – Büszke vagyok a fiúkra, mert egy megnyert bajnoki cím után a hátralévő mérkőzéseken is maximálisan koncentráltak, és minden tőlük telhetőt kiadtak magukból.

A Nyíregyháza Spartacus FC azt követően, hogy a 2022-2023-as idény végén épphogy csak bennmaradt a másodosztályban, egy idénnyel később megállíthatatlannak bizonyult, 24 győzelem és 7 döntetlen mellett mindössze háromszor kapott ki, így bajnokként jutott fel az élvonalba. 

Labdarúgás: NB II, 34. forduló

HR-Rent Kozármisleny–Nyíregyháza Spartacus FC 0–2 (0–1)
Kozármisleny, v.: Derdák (Kóbor, Huszár). 
Kozármisleny: Lékai – Beke P., Ikonomu (Szabó B, 71.), Horváth D., Turi – Nagy E., Kozics (Daru, a szünetben) – Molnár Á. (Nagy M., 79.), Major S. (Schuszter, 62.), Kirchner – Horváth P. (Füredi, a szünetben). Vezetőedző: Aczél Zoltán. 
Nyíregyháza: Bese Balázs – Gengeliczki, Alaxai, Rjaskó – Farkas B. (Oláh, 75.), Tamás O. (Sigér, 68.), Nagy D., Nagy B. – Vass P. (Vida, 75.), Beke Péter (Gresó, 62.), Kovácsréti. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Beke P. (42.), Kovácsréti (70.).   

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában