Iparfejlesztés

2020.11.18. 11:09

Befektetés a jövőbe ötmilliárdos alappal

Újabb szakaszához érkezett az a kezdeményezés, amely gyakorlati formában adhat pozitív impulzust nyíregyházi cégeknek, vállalkozásoknak.

Forrás: Illusztráció/shutterstock

Szerdán dr. Kovács Ferenc polgármester megerősítette, hogy 5 milliárd forint értékű az a városi tőkealap, amely vonzó befektetési lehetőséget kínál a munkahelyek megtartásának vagy bővítésének reményében.

– A befektetőbarát önkormányzatunk folyamatosan arra törekszik, hogy minél több olyan fejlesztés valósuljon meg, amelyek növelik a versenyképességünket. A Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap a helyi gazdaság megerősítését tűzte ki célként. A kis- és középvállalkozásoknak előkészítettünk egy tájékoztató fórumot, és ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi, időben megrendezzük. A mostani egyeztetés után kijelenthető: az alap megkezdte a működését.

Az MFB Csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. növekedési fázisban lévő, tőkeigényes beruházás előtt álló kis- és középvállalkozások, nemzetgazdaságilag kiemelt projektek tőkefinanszírozásával is foglalkozik. Másfél éve elhatározták, hogy az önkormányzatokkal vállalkozásfejlesztési tőkealapot létesítenek.

– Elsőként Debrecennel kötöttünk megállapodást 10 milliárd forintos keretösszeggel, aztán Székesfehérvár következett 5 milliárd forinttal, Kaposvár volt a harmadik 3 milliárd forinttal, Nyíregyháza pedig 5 milliárd forintos tőkealappal várja a helyi vállalkozók, cégek igényét a fejlesztéseikhez, a beruházásaikhoz – jelentette ki Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója.

– Nincs korlát: a tőkealap bármelyik iparági szektorba befektethet abban az esetben, ha a vállalkozás megfelel a finanszírozáshoz szükséges uniós elvárásoknak. Az igénylések elbírálásánál az a befektetési bizottság hozza meg a döntést, ahová a város két tagot delegál.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában