Mert álmodni

2021.04.30. 08:20

Novák Tiborra, a Nobilis Zrt. tulajdonosára emlékezünk...

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye városát, Mátészalkát világszerte ismerik már különleges aszalványairól, a Nobilis Zrt. egyedülálló, prémium minőségű termékeiről.

Évekkel ezelőtt a Novák család mert nagyot álmodni, tervezni és mindezt megvalósítani. Évről évre azon munkálkodtak, hogy a szatmári gyümölcsök egyedülálló ízvilágát megmutathassák az egész földkerekségnek. Hogy felhívják a figyelmet arra, lehet finomat, édeset, egészségesen is fogyasztani.

A Nobilis Zrt. családi vállalkozás piciben indult el, és hatalmas méretűvé nőtte ki magát. Hatalmas, de mégis kicsinek mondható Mátészalka ipari parkjában kialakított bázisukon, ahol a színvonalas gépeknek köszönhetően továbbra sem a mennyiség, hanem a minőség a legfontosabb. A szatmári gyümölcsök aszalása ötletként indult el és mára a XXI. század modern technológiának köszönhetően a legkorszerűbb gépekkel végzik munkájukat. Több családnak biztosít megélhetést a Zrt. A csapatmunka, a közösségben való gondolkodás, a jó hangulat, a közös élmények, a természetjárás mindig is fontos volt a cég első emberének, Novák Tibornak. Aki feleségével és lányaival mindig azon munkálkodott, hogy olyan vállalatot tarthassanak fenn, ahol mindenki megtalálja a számára legtesthezállóbb feladatot, ahol mindenki kiveheti a részét a munkából. Egész életében azért dolgozott, hogy a szatmári értékeket, vidékünk finom, zamatos gyümölcseit mindenkivel megkedveltesse.

Sajnos a közelmúltban szomorú hírt kaptunk. A mindig életvidám, sportos Tiborral már nem találkozhatunk többet. Itt hagyott minket! Március elején, amikor egyeztettem vele a Kossuth Rádió kérését, azonnal igent mondott az interjúra, hogy meséljen a cég történetéről, terveiről. Örömmel várt minket a mátészalkai termékboltjukban, mint minden találkozásunkkor. Lelkesen invitálta a csapatot a gyönyörű üzletbe. A beszélgetés előtt azt is elárulta, hogy nagyon szereti a műsort és mindig hallgatja, így azon sem lepődtünk meg, hogy az egész felvétel olyan volt, mint egy régi találkozó. A röpke bemutatkozás után egy őszinte, kötetlen csevej alakult kit. Bejártuk az üzemet, és közben folyamatosan élményekről, gyártási folyamatokról, a több mint 30 éves tapasztalatáról mesélt a házigazda, észre sem véve, milyen gyorsan elszaladt az idő. Ezt a nagyon baráti első és egyben utolsó beszélgetést hallgathatják meg Novák Tiborral A Hely című műsorban, 2021. május 4-én, (kedden) 11:07 perctől a Kossuth Rádióban.

Köszönjük, hogy mert álmodni a családjával együtt, és képes volt nagyot alkotni azért, hogy a gyümölcsfogyasztás is élmény legyen. Isten veled, Tibor! Soha nem feledünk!

- Pótor Melinda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában