Nyírbátor

2023.06.09. 14:23

Bővült a nyírbátori inkubátorház

Két ütemben, két pályázatnak köszönhetően újították fel, illetve bővítették ki a nyírbátori létesítményt.

Forrás: Fotók: Önkormányzat

A helyi gazdaságfejlesztési projekt egyik részeként újult meg és bővült ki a nyírbátori ipari park szívében található inkubátorház. Mint azt a pénteki projektzáró rendezvényen Máté Antal polgármester elmondta, a bővítés és a felújítás tervei már 2016-ban elkészültek, de rajtuk kívül álló okok miatt csak most került pont a beruházás végére.

– Meg kellet „feleznünk” a fejlesztést, így az inkubátorház egyik része egy román-magyar határon átnyúló program részeként, míg a másik fele egy uniós pályázatnak, illetve egy kormányzati támogatásnak köszönhetően újulhatott meg, ezeket egészítette ki egy minimális önkormányzati önerő. A TOP-os projekt összértéke megközelíti az 560 millió forintot, a teljes beruházás pedig a 900 millió forintot – emelte ki Máté Antal. Hozzátette, így most már összesen tizenegy iroda és hat műhely várja a helyi vállalkozásokat.

Forrás: Fotók: Önkormányzat

Nyírbátor polgármesterétől megtudtuk, az inkubátorházban már tíz cég jelen van, de a mostani bővítéstől újabb vállalkozások betelepülését várják. Máté Antal kiemelte, van olyan helyi cég, ami itt kezdte meg működését az inkubátorházban, majd beszállítói lettek a Diehl-nek, és mára saját telephelyük van.

– Jellemzően egy régió, egy országrész, s az ország gazdasági teljesítőképességét a multinacionális cégek határozzák meg, de emellett szükség van a helyi kis- és középvállalkozásokra is. Nekik lehet ez az inkubátorház egy remek ugródeszka – fogalmazott a városvezető. Máté Antal a pénteki rendezvényen köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött az inkubátorház fejlesztésében, kezdve a pályázat előkészítésében közreműködő kollégáktól a kivitelezőn át a műszaki ellenőrig. 

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában