Kisvárda

2023.12.24. 11:44

A Nemzet Gazdásza lett Bárány László

A címeket a Parlament vadásztermében ünnepélyes keretek közt adták át.

Szon.hu

Bárány László (jobbra) az elismerés átvételekor

Fotó: Jaksity István

Az Agrotrend Csoport 2023-ban létrehozta a Nemzet Gazdásza címet, melynek fővédnökei Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke, dr. Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A címeket a Parlament vadásztermében ünnepélyes keretek közt adták át a közelmúltban, a rendezvényen többek közt Bodrogi Gyula, a nemzet színésze is részt vett.

A Nemzet Gazdásza címet ezentúl Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa is viselheti.

Méltatásakor elhangzott: Bárány László, agrármérnök, a hazai baromfitenyésztésben nyújtott kimagasló eredményeiért, különös tekintettel a baromfitenyésztés hazai és regionális komplett körforgásos rendszerének kialakításában játszott szerepéért, a családi gazdaság felépítéséért, a nemzetközi piacokon elért kimagasló sikereiért, melyekkel a hazai mezőgazdaság jó hírét vitte, valamint a magyar agráripar egyik oszlopa, a Master Good cégcsoport kialakításáért, és nem utolsó sorban az agrártársadalomban is jelentősnek számító társadalmi szerepvállalásért kapta a címet. Bárány László a hazai és nemzetközi agrártársadalom ismert és elismert szereplője, méltó példaképe.

A Nemzet Gazdásza Magyarország olyan erkölcsileg feddhetetlen gazdálkodó szakembere, aki gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, munkáltatói viselkedésével, technológiai színvonalával, innovációival, társadalmi szerepvállalásával maradandót alkotott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában