Gazdaság

2024.02.01. 07:00

Az AGROmashEXPO-n a nyíregyházi Dojcsák János elismerést vehetett át.

Több mint 37 ezer négyzetméteren, tizenkét ország háromszáznál is több kiállítója mutatkozott be az idei, fővárosi AgrárgépShow-n.

Tarnavölgyi Gergely

Az Agroker „gépes” csapata a fővárosi AGROmashEXPO-n

Fotó: Agroker

A többnapos kiállításon az Agroker Holding Zrt. képviseletében Dojcsák János, a nyíregyházi központú cég gépüzletágának vezetője személyesen vehette át az Austro Diesel ügyvezető tulajdonosától, Johann Gramtől az Év Massey Ferguson kereskedője-díjat. A rangos elismeréssel a legnagyobb forgalmú és legtöbb értékesítést realizáló hazai partnerét tüntette ki a cégóriás. – Kevesen tudják, de már 2022-ben is nagyot alkottunk, akkor az egész Austro Diesel közép-európai hálózatában mi voltunk a legtöbb darabszámot eladó cég traktorfronton. A mostani elismerés, az érdem természetesen az Agroker „gépes” csapatáé, nem akarom kisajátítani, én csak magát a díjat vettem át mint üzletágvezető – mondta lapunknak Dojcsák János.

Sokasodó kihívások 

– Kihívások idején a siker titka az alkalmazkodás – nyitotta meg Nagy István agrárminiszter az idei AGROmashEXPO-t. Mint kiemelte, ahhoz, hogy a sokasodó kihívásoknak az agrárium szereplői megfelelhessenek, szükség van az új technológiai megoldásokra, s ha versenyképesek akarnak maradni, nem kerülhetik el a fejlesztést. Az agrártárca vezetője hozzátette, 2027-ig 2900 milliárd forint áll majd rendelkezésre a beruházások finanszírozásához, a forrásokat pedig az agrárkormányzat biztosítja. 

– Azt kérem a mezőgazdaság szereplőitől, hogy merjenek beruházni, merjék ezt az utat választani. Hajtsák végre azokat a beruházásokat, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Nem a beszédnek, hanem a tetteknek van itt az idejük – zárta dr. Nagy István miniszter. 

Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének elnöke a nyitónapon elmondta, hogy az új technika hihetetlen távlatokat nyit, ami azonban mit sem ér hozzáértő szerelők, gépészek, gépkezelők nélkül, a szervezet felelőssége pedig az, hogy kiképezze ezeket az embereket. Köszöntőjében kiemelte a „Legyél Te is agrárgépész!” programot, melynek nagy szerepe van abban, hogy 2015 óta ötszörösére emelkedett a szakiskolába jelentkezők száma. A létszámemelkedés örömteli, viszont a szakoktatók továbbképzésének feltételeit is meg kell teremteni – tette hozzá.


 

 

 

Az Agroker „gépes” csapata a fővárosi AGROmashEXPO-n 
Fotó: Agroker

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában