Időjárás

2023.10.14. 08:20

Búcsúzik az októberi nyár

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

Szombat

Reggel párássá válik a levegő, északon tartósabb ködfoltok is lehetnek. Ezek feloszlása után sok napsütés várható, majd késő estétől északnyugaton elered az eső. Többfelé megerősödik a DNy-i, majd az ÉNy-i szél. 25 fok körüli értékekkel búcsúzik az októberi nyár.

Vasárnap

Késő délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: északon főleg záporok, máshol eső várható. Délutántól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet csökkenése. Sokfelé lesz erős az északnyugati szél, mellyel 10-15 fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. Markáns lehűlés várható, napközben nem emelkedik, hanem csökken a hőmérséklet.

Hétfő

Napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, számottevő csapadék nélkül. A hőmérséklet csúcsértéke 14 fok körül alakul. Mérséklődik a légmozgás.

Kedd

Változóan felhős idő valószínű, csak elvétve fordulhat elő záporeső. A keleties szél néha megélénkül. Reggel 3, délután 14 fok várható.

Szerda

Egyre vastagabb felhőzet lesz felettünk, és délutántól, estétől egyre többfelé alakulhat ki eső. 15-17 fok lehet a csúcsérték.

Forrás: koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában