gyorshajtás

2019.05.27. 16:11

Eszement száguldás a Kert utcán

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Háromszázezerbe került a mutatvány.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek sebességmérést Nyíregyháza területén. Az ellenőrzések célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő és balesetveszélyesen közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése.

A rendőrök az elvégzett kockázatelemzések adatai alapján a leginkább balesetveszélyesnek minősített útszakaszokon ellenőrzik a közúti közlekedésre vonatkozó szabályok betartását. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A 2019. május 25-én végzett ellenőrzés alatt is több szabályszegést dokumentáltak és kezdeményeztek eljárást a járművezetőkkel szemben. Kirívó eset ezúttal is volt.

Nyíregyháza egyik legforgalmasabb útszakaszán egy személygépkocsi a megengedett legnagyobb 50 km/h sebesség helyett 139 km/h sebességgel közlekedett és ilyen eltúlzott sebesség mellett, még egy sávváltást is végrehajtott. A járművezető 300.000 forint összegű közigazgatási bírságra és 8 büntetőpont kiszabására számíthat.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút és a vezető nem ura többé a járművének!

A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

…hogy mindenki hazaérjen!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában