Nyíregyházi Törvényszék

2019.06.21. 13:52

Leszúrással, lelövéssel fenyegette a végrehajtókat

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a végrehajtási eljárást akadályozó férfit.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. június 21-én gyorsított eljárásban 8 hónap börtönbüntetésre ítélte K. I. A. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A bíróság a börtönbüntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A tényállás szerint 2019. június 18-án délután a NAV állományába tartozó személyek megjelentek egy Szabolcs megyei kft. telephelyén azért, hogy végrehajtási eljárás keretében felmérjék a cég lefoglalható vagyontárgyait. A telephelyen a tulajdonos édesapját, a cég alkalmazásában álló K. I. A. vádlottat találták. A végrehajtók igazolták magukat és tájékoztatták a férfit a folyamatban lévő végrehajtási eljárásról és közölték vele, hogy az eljárás lefolytatása érdekében be kell menjenek a cég épületébe.

A vádlott a végrehajtók épületbe belépéséhez nem járult hozzá. Ekkor tájékoztatták őt arról, hogy ebben az esetben hatósági tanút és lakatost fognak hívni a bejutáshoz, melynek költségeit az adós köteles viselni. Ezután a vádlott közölte a jelenlévő hatósági személyekkel, hogy ha bemennek az épületbe leszúrja és lelövi őket. A hatósági eljárás folytatása ezt követően rendőri segítséggel történt.

Az ítélet nem jogerős, a védő és az ügyész fellebbezést jelentett be.

Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában