Elítélték

2019.08.15. 14:59

70.000 forintnyi kozmetikumot lopott Nyíregyházán

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. augusztus 15-én gyorsított eljárásban kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt 1 év időtartamra próbára bocsátotta az őrizetben lévő román állampolgárságú F.A. vádlottat.

Forrás: dreamstime

A tényállás szerint a vádlott és ismeretlen társa 2019. augusztus 12. napján a Nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpont földszintjén található DM drogériába mentek, ahol az ismeretlen tettestárs 70.000 forintot meghaladó értékű kozmetikai cikkeket (parfümöket, fogkrémet fogkefét) készített össze az üzlet egyik polcán, majd azokat a vádlott a táskájába rejtette, és a drogériából fizetés nélkül távozott. A vádlottat és társát az üzlet biztonsági őre is figyelte, így a vádlottat még sikerült az üzlet közelében elfogni és a biztonsági szobába kísérni. A vádlott társa azonban el tudta hagyni az áruházat.

Tekintettel arra, hogy a biztonsági szobában a kozmetikai cikkeket a vádlottól visszavették, azt az üzlet részére visszaadták, a kár teljes egészében megtérült.

Az ítélet jogerős. A vádlott a tárgyalásról szabadlábon távozott.

A próbára bocsátás intézkedés alkalmazása azt jelenti, hogy a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét a terhére rótt bűncselkemény elkövetésében, de büntetést jelenleg nem szabott ki vele szemben. Büntetés kiszabására abban az esetben kerülhet sor, ha a vádlott a megállapított 1 éves próbaidő alatt újabb bűncselekményt követne el.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában