Nyíregyháza

2019.08.16. 13:02

A Sóstói-erdőben kaptak bűnmegelőzési tanácsokat a nyugdíjasok

Hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal látták el a megjelenteket az erdei tornapályán.

A Kelet Népe Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület 2019. augusztus 16-án a Nyíregyháza önkormányzatának támogatásával Nyíregyházán, az Erdei Tornapályán bűnmegelőzési témakörben szabadtéri rendezvényt szervezett a tagjai és támogatói részére. A kötetlen találkozóra meghívást kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is, akik hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal látták el a megjelenteket.

Kollégáink a Házhoz megyünk országos kampánysorozat népszerűsítése mellett felhívták a résztvevők figyelmét az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekre, szó esett a trükkös lopásokról, a házalókról, az árubemutatókkal és a bankkártyahasználattal kapcsolatos veszélyekről, valamint az unokázós csalásokról is. A prevenciós előadásoknak nagyon jó kiegészítője volt a helyszínen bemutatott vagyonvédelmi táska, hiszen az érdeklődők közelről is megtekinthették, hogy melyek azok a vagyonvédelmi eszközök, melyeket a saját biztonságuk érdekében maguk is beszerezhetnek.

A megjelenteknek lehetőségük nyílt a BikeSafe program keretén belül kerékpárjaik ingyenes regisztrálására. A rendezvény további részében látványos bemutatók, köztük önvédelmi és kutyás rendőri bemutató, továbbá színes programok várták az érdeklődőket.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában