Nem jogerős az ítélet

2019.09.30. 12:12

20 év börtönre ítélték a nagyecsedi gyilkost!

Elítélték a férfit, aki eltávozás alatt ölte meg a barátnőjét.

Forrás: origo.hu

A Nyíregyházi Törvényszék 2019. szeptember 30-án halmazati büntetésül 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélete a többszörös visszaeső Z. S. vádlottat emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt, továbbá kötelezte az eljárás során felmerült 902.732 forint bűnügyi költség megfizetésére. Rendelkezett a bíróság arról is, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A tényállás szerint a vádlott jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte, melynek során 2018. június 14-16. napja között eltávozást kapott azért, hogy a beteg édesapját meglátogassa.

Az eltávozása alatt a vádlott találkozott a sértettel, akivel a bevonulása előtt több éve élettársi kapcsolatban éltek. A vádlott 2018. június 15-én megállapodott testvérével abban, hogy másnap visszaviszi őt a BV intézetbe, azonban ekkor már elhatározta, hogy nem fog visszamenni a börtönbe, hanem megszökik, bujkálni fog és rábeszéli a sértettet is, hogy tartson vele.

2018. június 16-án a reggeli órákban a vádlott és a sértett Nagyecsed külterületén gyalogolt, azonban a sértett meggondolta magát, és megpróbálta rávenni a férfit, hogy térjen vissza a büntetés-végrehajtási intézetbe. Emiatt szóváltásba keveredtek, a férfi feldühödött és a nadrágja derékrészéből kivette a cipőfűzőt, abból egy hurkot csinált, azt a sértett nyakára húzta és olyan erősen megszorította, hogy a lány megfulladt. A vádlottat másnap egy lakatlan házban fogták el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért és eltérő minősítésért fellebbezett.

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában