A bíróság végzése végleges

2019.10.04. 14:38

Letartóztatták a férfit, aki zsebkéssel támadt a mentősökre

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 4-én egy hónap időtartamra elrendelte R.Gy. gyanúsított letartóztatását.

Forrás: Illusztráció / dreamstime

Az ügyészi indítvány szerint R.Gy. 2019. október 3-án a reggeli órákban a rakamazi MÁV állomás buszmegállójában egy távolsági busz ajtaja mellett ittasan feküdt, emiatt az autóbusz vezetője segítséget kért. A kiérkező mentősök a középkorú R.Gy. ellátását azonban nem tudták megkezdeni, mert a férfi elővett a nadrágja zsebéből egy zsebkést, azzal hadonászni kezdett, és azzal fenyegette meg a mentősöket, hogy leszúrja őket.

A bíróság szerint figyelemmel a gyanúsított büntetett előéletére, a bűncselekmény tárgyi súlyára, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, újabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzése végleges.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában