Nem adták fel a reményt

2019.10.29. 10:19

Nagy erőkkel keresik a kisvárdai testvérpárt Mallorcán – Valóban találtak egy holttestet, de...

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook oldalán cáfolta azokat a híreket, hogy felfüggesztették volna a keresést.

Forrás: solarpix.com

A spanyol illetve a magyar sajtóban megjelent hírrel ellentétben az eltűntek keresését nem függesztették fel, a keresés folyik, kiterjesztették a keresési területet a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve.

A rendőrség valóban talált egy holttestet, a hivatalos tájékoztatás szerint biztos, hogy nem a magyar testvérpár egyik tagjáról van szó.

Természetesen továbbra is folyamatos kapcsolatban vagyunk a helyi hatóságokkal és a családdal – írta Menczer Tamás.


A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában