Kidobálták a kocsi ablakán a drogot

2019.11.13. 15:22

Letartóztatásban marad a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. november 11-én a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2020. január 16-ig meghosszabbította O.R.Z. gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított és szülei 2018. novemberétől elfogásuk napjáig heti rendszerességgel vásároltak különböző fajtájú kábítószereket Budapesten, s azt tovább értékesítették ismeretségi köreikben. A kábítószer beszerzésében és értékesítésében mindhárman részt vettek, a vevőkkel a kapcsolatot közösen tartották.

2019. április 5-én reggel a fiatal férfi szülei egy bérelt autóval Nyíregyházáról Budapestre utaztak azért, hogy ott kábítószert vásároljanak, melyből a gyanúsított is részesedett volna. A beszerzést követően O.R.Z. szüleit hazafelé úton a rendőrök követni kezdték, majd hosszas üldözés után sikerült megállítani őket és intézkedés alá vonni. Az üldözés során a szülők a náluk lévő kábítószertől úgy próbáltak megszabadulni, hogy azok egy részét kidobálták a kocsi ablakán. Az autóból 79 db, összesen 30 g tömegű, kábítószer tartalmú tablettát foglaltak le.

A bíróság megítélése szerint, a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított vonatkozásában továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné azzal, hogy a büntetőeljárásban résztvevő vagy más személyt megfélemlítene, befolyásolna, vagy újabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügy másik két gyanúsítottja szintén büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodik.

- dr. Resán Dalma -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában