bűnügy

2019.12.09. 14:02

Ismerősei pénzén vásárolt kábítószert – letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. december 9-én kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2020. január 9-ig elrendelte V.A. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. szeptemberében kölcsönkért egy ismerős házaspártól körülbelül 1 millió forintot, melyből ismeretlen körülmények között amfetamin tartalmú kábítószert vásárolt. 2019. szeptember 13-án a férfi elvitte ismerőseihez a kábítószert és közölte velük, hogy azt később értékesíteni fogja, és az abból származó pénzből fizeti vissza nekik a tartozást.

A gyanúsított a kábítószert a házaspárnak átadta megőrzésre, akik azt a nyíregyházi lakásuk konyhájában található hűtőszekrény fagyasztó részébe rejtették. 2019. december 6-án a nyomozóhatóság a kábítószert megtalálta.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított korábban már több alkalommal volt büntetve, legutóbb is hasonló jellegű bűncselekmény miatt. Erre tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, vagy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. Az ismerős házaspár, az eljárás másik két gyanúsítottja szabadlábon védekezhet.

dr. Resán Dalma

sajtószóvivő

Videó az elfogásról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában