Kétszer is nekiment

2020.01.10. 10:41

Még egy rendőrautót is összetört a részeg taxis

A Nyíregyházi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a napokban emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki súlyos fokú ittas állapotban vezetve taxiját három parkoló autót is összetört, köztük egy rendőrautót.

Forrás: Illusztráció / MTI

A középkorú férfi tavaly augusztusban, a délutáni órákban egyik barátjával italozott, és nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd beült a személygépkocsijába, és azzal Debrecenben az otthonáig akart közlekedni. Útközben ittassága miatt az út vonalvezetéséről letért, és nekiütközött az út szélén várakozó rendőrségi gépkocsinak.

Ezt követően a férfi hátramenetbe kapcsolt, majd nagy sebességgel tolatva belehajtott a szemközti oldalon lévő bokrokba. Ekkorra a rendőrautóból már kiszállt az azt vezető rendőr ezredes, és észlelte, hogy a taxis sofőrjével nincs minden rendben, ezért a családját és a gyalogosokat is figyelmeztette, hogy maradjanak a járdán.

A súlyos fokban ittas sofőr ezek után nagy sebességgel elindult az úton, és ismételten nekiütközött a szolgálati járműnek, amely a lökéstől előre gurulva további két parkoló autót tört össze. A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az ittas férfi ügyében a Debreceni Járásbíróság fog dönteni, az ügyészség vádiratában pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában