migráció

2020.02.07. 13:54

Átadták a Porcsalmán elfogott határsértőket a román hatóságnak (fotók)

A lefolytatott eljárás adatai szerint illegálisan lépték át az országhatárt a külföldi férfiak.

A Csengersimai Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. február 6-án 16 órakor Porcsalmán elfogtak három határsértőt. A két marokkói és egy tunéziai férfi román menekültkártyával rendelkezett, azonban Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Fotó: police.hu

2020. február 7-én 5 óra 30 perckor a csengeri vasútállomáson is elfogtak egy határsértőt, aki magát marokkói állampolgárnak vallotta. A 34 éves külföldi férfit a Mátészalkára induló személyvonatról szállították le. Román menekültkártyával rendelkezett, de Magyarországon való jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta.

A rendőrök a határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából a Csengeri Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A külföldi férfiakat, akik a lefolytatott eljárás adatai szerint illegálisan lépték át az országhatárt, a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2020. február 7-én 9 órakor, illetve 12 órakor átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában