bűnügy

2020.02.27. 09:17

Fojtogatta feleségét a nyíregyházi férfi

Súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádol a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy helyi férfit, aki a házasságuk megromlása miatt bántalmazta a feleségét.

Fotó: shutterstock

A vádirat szerint a rossz viszony miatt az asszony elköltözött a férfitól, mert az nem dolgozott, többször fogyasztott drogot, illetve már korábban is bántalmazta őt.

Az elmúlt év szeptemberében egyik délelőtt a férfi felkereste feleségét, kérte, hogy rendezzék a kapcsolatukat, azt szerette volna, hogy az asszony költözzön vissza hozzá.

A nő erre nem volt hajlandó, mire a vádlott mérges lett, és megpróbálta ököllel megütni.

Ezután a vádlott megragadta a nő haját, berángatta a házuk udvarára, majd a földön fekvő sértett nyakát két kézzel, teljes erővel szorítani kezdte.

Mindeközben többször megkérdezte, hogy visszamegy-e hozzá az asszony. A választ bólintással várta a vádlott, ugyanis a felesége a hosszadalmas fojtogatástól már nem kapott levegőt, beszélni nem tudott, fulladozott.

Végül a sértett bólintott, amit a vádlott úgy értelmezett, hogy kibékültek, ezért abbahagyta a bántalmazást.

Fel is szólította feleségét, hogy menjen be a házba és pakolja össze a holmiját, azonban az asszony segítséget kért a családtagjától, és kihívták a rendőröket. Ezt a vádlott nem várta meg, elmenekült a helyszínről.

A sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, de a körülményekből egyértelmű, hogy a vádlott ennél jóval súlyosabb sérülést akart neki okozni.

Az ügyészség kiemelten kezeli a családon belüli erőszakkal kapcsolatos bűncselekményeket, így ebben az ügyben is soron kívül állítja bíróság elé a vádlottat.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában