katvéd

2020.02.07. 08:10

Kisvárdán a Flórián téren tizenöt méteres fa ágai törtek le és okoztak veszélyt

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Családi ház kandallójához csatlakoztatott kéményében izzott a lerakódott korom Nábrádon, az Árpád utcában csütörtökön. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével az izzó részeket eltávolították.

Családi ház szobájában csaptak fel a lángok Nyíregyházán, a Kulcsár utcában csütörtökön. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik teljes légzésvédelem mellett, három vízsugárral körülhatárolták és megfékezték a lángokat.

A beavatkozók az ingatlanból egy gázpalackot kihoztak, amelyet nem ért hőhatás. A tűz miatt a ház lakhatatlanná vált, emiatt egy ember rokonoknál helyezkedett el.

Csütörtökön, több helyszínen avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói a viharos erejű szél okozta károk felszámolására. Kisvárdán, a Városmajor utcában családi ház tetejét bontotta meg a szél, a Flórián téren tizenöt méteres fa ágai törtek le és okoztak veszélyt.

A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra, motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be. Sonkád és Csaholc között és Fehérgyarmaton, a Mezei utcában több fa ága lehasadt és zavarta a forgalmat.

A fehérgyarmati és a kisvárdai hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrával és motoros láncfűrésszel szüntették meg a veszélyt.

Tiszavasváriban gyökerestől kifordult és kerítésre dőlt fa, amelyet a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók távolítottak el.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában