nem vonult börtönbe

2020.03.04. 17:47

Le kell töltenie a börtönbüntetését

Kizárta a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből a nyíregyházi vagyonkezelő cég vezetőjét.

Forrás: illusztráció

Fotó: MTI

A Nyíregyházi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a 2020. március 4-én tartott meghallgatáson B. P. elítéltet kizárta a 2 évi börtönbüntetése végrehajtása során alkalmazható feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A cégvezetővel szemben korábban a Nyíregyházi Járásbíróságon büntetőeljárás volt folyamatban folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Ennek során a Debreceni Ítélőtábla 2018. november 22-én jogerősen 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Ezt követően a 2018. november 27-i kérelme alapján a Nyíregyházi Járásbíróság az elítélt részére, megromlott egészségi állapota miatt halasztást engedélyezett a börtönbüntetés letöltésének megkezdésére 2019. február 22-ig.

A később benyújtott, halasztás meghosszabbítására irányuló kérelmét véglegesen elutasította a bíróság, mivel nem volt közvetlen életveszélyes állapotban.

Az elítélt azonban ezt követően sem jelentkezett büntetése letöltésére.

A meghallgatáson B. P. arra hivatkozott, hogy folyamatos gyógykezelés alatt állt.

A bíróság a becsatolt orvosi dokumentumok alapján megállapította, hogy az elítélt közvetlen életveszélyes állapotban nem volt, rendszeresen otthonába távozhatott.

Ezek alapján az elítéltnek lehetősége volt arra, hogy börtönbüntetését megkezdje. Mivel ennek nem tett eleget, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből az elítéltet ki kellett zárni.

A bíróság végzése nem végleges, az elítélt és védője fellebbezést jelentett be ellene – olvasható a Nyíregyházi Törvényszék közleményében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában