hogyan tovább?

2020.07.09. 07:16

Mindene odaveszett a tűzben

Az önkormányzat keresi a megoldást, hogy a férfi Piricsén maradhasson.

Forrás: KM

Hétfő délután le­égett Piricsén egy 77 éves férfi háza. Mint arról korábban is beszámoltunk, a kis háztól nem messze tüzet rakott, s míg kiment az utcára, az erős szélben a kis házikó lángra kapott.

A kunyhóban mindene elégett: nemcsak a ruhái semmisültek meg, hanem a személyi irata mellett a kevéske pénze is a tűz martaléka lett. Annyira ragaszkodik a településhez, hogy nem akar elköltözni Piricséről.

Ideiglenesen elhelyezték

Orosz Lászlót, Piricse polgármesterét kérdeztük meg, hogy mit tud tenni az önkormányzat ebben a helyzetben.

– Hétfő délután égett le a kunyhó.

A helybeliek már akkor jelezték nekem, hogy személyi sérülés nem történt, de a házikó immár használhatatlan. Aztán a tűzoltók is jelezték, hogy a tüzet eloltották, de a ház lakóját valahol ideiglenesen el kell helyeznünk, mert a kunyhó lakhatatlan lett.

Fotó: KM

Természetesen azonnal felkerestem Sándort, aki félmeztelen volt, mert mindene bent égett, így kapott tőlem pulóvert és kabátot – elevenítette fel a hétfőn történteket a település vezetője.

– Ideiglenesen elhelyeztük egy fedett helyen, ahová vittünk széket, asztalt, ágyat, evőeszközt, hiszen mindene megsemmisült a tűzben. A kunyhó az utolsó földbe ásott viskó volt Piricsén. Jól tudjuk, hogy a szükséglakás nem jelent végleges megoldást.

Keresik a megoldásokat

– Sajnos, az önkormányzat nem rendelkezik sem szociális bérlakással, sem szükséglakással, ezért keresnünk kell valamilyen elhelyezési lehetőséget.

– Felvetődött, hogy a nyíregyházi hajléktalan­szállón lenne szálláslehetőség, azonban Sándor annyira ragaszkodik Piricséhez, hogy nem akarja elhagyni a falut, továbbra is itt szeretne élni.

A település lakói is kedvelik a nyugdíjas férfit, aki itt élte le eddig az életét, de akár úgy is mondhatnám, hogy hozzátartozik a faluképhez.

Keressük a megoldási lehetőségeket, hogy Piricsén legyen fedél a feje fölött.

Nem tudjuk, mi lenne a legjobb megoldás, számba vesszük a lehetőségeket és az önkormányzat lehetőségeit, gondolkodunk például lakókonténeres megoldásban is. Minden ötletet, segítséget köszönettel elfogadunk – tette hozzá Orosz László.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában