katvéd

2020.08.14. 08:29

Ülés alá szorult a keze

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fotó: Nyírbátori HTP

A kisvárdai városi könyvtár tetőszerkezetéről a vízelvezető csatorna részben leszakadt, veszélyt jelentett a járdán közlekedőkre. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és kihúzós létra segítségével távolították el a csatornalemezeket. Személyi sérülés nem történt.

Több kisebb szabadtéri tűzhöz vonultak csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Egy tiszaszentmártoni kertben száraz fű, gaz kapott lángra, Nyíregyházán a Vandlik Márton utcában összehordott szemét égett egy üres telken, Kisvárda és Ajak között, a 4-es számú főút mellett pedig összehordott gallycsomók égtek foltokban. A beavatkozók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Személygépkocsi első ülése alá szorult be egy férfi keze csütörtökön a nyírbátori Szűk utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a társszervek már a helyszínen voltak. A tűzoltók a gépjármű áramtalanítását követően feszítő-vágó berendezés és kéziszerszámok segítségével szabadították ki a férfi beszorult végtagját. A mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Vízóra aknába esett egy nagytestű kutya csütörtök este Nyírmeggyesen, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az eb gazdája nem tudta kiszabadítani a bajba jutott állatot. A mátészalkai hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével emelték ki az aknából, a kutya nem sérült.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában