Az elmúlt 24 órában történt

2020.08.06. 08:18

Úttestre, telefonvezetékre, sőt parkoló autóra is dőltek fák

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Úttestre, telefonvezetékre, sőt parkoló autóra is dőltek fák, szakadtak le ágak szerdán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A tűzoltók a nyíregyházi, szakolyi, szabolcsi, nyírteleki helyszíneken kézi erővel, motoros láncfűrészekkel avatkoztak be.

Kerítésnek ütközött tegnap egy személygépkocsi a nagykállói Torony úton. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amely közúti akadályt nem képezett.

Menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi motortere a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Őr községben, a Rákóczi Ferenc utcában. A sofőr lehúzódott az útpadkára, majd a helyszínen lévőkkel megkezdte a jármű oltását. A kiérkező mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugár segítségével a tüzet eloltották, a motorteret áthűtötték. A tűz nem terjedt tovább. Személyi sérülés nem történt.

Learatott, sonkádi búzatáblán égett egy körbálás szalma szerda este. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos az égő bálát körbetárcsázta, hogy a tűz továbbterjedését megakadályozza. Az egység gyorssugárral és kéziszerszámokkal avatkozott be.

Csenger külterületén 80 körbálás szalma égett szerda este. A helyi önkormányzati, valamint Mátészalka hivatásos tűzoltói négy vízsugárral, kéziszerszámokkal végezték az oltást. A beavatkozást a tulajdonos által biztosított mezőgazdasági rakodógép is segítette. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik