Valótlan bejelentés

2020.09.25. 11:20

A szomszédja nevében robbantással fenyegetőzött a nyírkátai férfi, elzárást kaphat

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 26 éves nyírkátai férfi ellen, aki, idén májusban – bosszúból – ismerőse nevében olyan valótlan bejelentést tett a központi segélyhívó számra, hogy fel fogja robbantani a saját házát.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A férfi 2020 májusában, napközben iszogatott, és eközben egy korábbi sérelem miatt megharagudott a szomszédjára. Estére ez a bosszúvágy odáig fajult, hogy a haragosa nevében – egy SIM kártya nélküli telefonról – felhívta a 112-es segélyhívó számot, és bejelentette, hogy kinyitott két gázpalackot, és azzal fogja a házát felrobbantani.

A vádlott közlése alapján az Országos Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem, valamint a nyomozó hatóság a vélt bejelentő lakóházához kivonult, ahol azonban robbantásra utaló körülményt nem találtak.máté

A bosszúéhes férfi, miután a hatóság elvonult, megismételte a valótlan bejelentését azzal kiegészítve, hogy a lakóházban lévő nyitott állapotú gázpalackokat nem találták meg, de hajlandó megmutatni, hogy hová rejtette azokat.

A mentők, a tűzoltók és a rendőrök ismét kivonultak a házhoz, ahol újból azt kellett megállapítaniuk, hogy a bejelentés valótlan. Ekkor a rendőrök azonban felfigyeltek a közelben tartózkodó vádlottra, akit előállítottak. A férfi a rendőrkapitányságon beismerő vallomást tett, és mélységesen megbánta tettét.

Cselekményével két bűncselekményt a közveszéllyel fenyegetés és a hamis vád bűntettét is megvalósította, ezért halmazati büntetést kell vele szemben kiszabni, valamint, tucatnyi embert mozgósított a valótlan bejelentésével, ezért az ügyészség szabadságelvonással járó elzárás büntetés kiszabását indítványozta vele szemben, ami akár 90 nap is lehet.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában