bűnügy

2020.09.29. 11:34

Brutálisan végzett 24 éves élettársával a féltékeny dombrádi férfi – hosszú börtön vár rá (videó)

Emberölés bűntettéért kell a bíróságon felelnie annak a vádlottnak, aki olyan súlyosan megverte az élettársát, hogy az belehalt a bántalmazásba.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott féltékeny volt a 24 éves élettársára, mert az új kapcsolatot létesített egy másik férfivel. Ezt 2020. június 4-én este tudta meg élettársától a vádlott a dombrádi lakásukban, és köztük emiatt veszekedés támadt.

A vádlott többször kézzel megütötte a nő fejét, majd miután a sértett a földre esett, a mellkasát összerugdosta nagy erővel. Az életveszélyes állapotban lévő sértettet a vádlott vizes ruhával borogatta másnap délutánig, majd amikor azt látta, hogy nem ad életjeleket, egy ismerőstől kért segítséget, ő pedig elmenekült.

A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni az összevert sértetten, aki a lakásban elhalálozott.

A nő testén annyi sérülés volt, hogy az orvosszakértők az ütések, rúgások pontos számát nem is tudták megállapítani.

A bujkáló vádlottat két napon belül elfogták a helyi rendőrök, azóta letartóztatásban van.

Bár a nyomozás során halált okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, mely bűncselekményért 2-8 évig tartó szabadságvesztés szabható ki, azonban az ügyész úgy értékelte a bizonyítékokat, hogy a vádlott szándéka a sértett megölése volt. Nem kívánta ugyan a nő halálát, de közömbös volt iránta, így a vád szerint emberölés bűntettét követte el, amiért a törvény szerint már 5-15 évig tartó szabadságvesztés jár.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a letartóztatásban lévő vádlottat 12 év börtönbüntetésre ítélje a bíróság akkor, ha beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában