ifjúságvédelmi ellenőrzés

2020.09.09. 09:21

Csellengő diákokat ellenőriztek a rendőrök Nyíregyházán

Egy diák nem tudta igazolni távolmaradását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrőrsének munkatársai közösen ellenőrizték Nyíregyházán a vasútállomás és az autóbusz-állomás területén az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat 2020. szeptember 8-án. Az ellenőrzés alatt több fiatalt ellenőriztek, akik közül egy tanuló nem tudta igazolni távolmaradását az iskolából. A rendőrök az iskolakerülő fiatalt visszakísérték az oktatási intézménybe.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet! Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

- Ne bízz meg az idegenekben! Soha ne szállj be autójába, ne állj le vele beszélgetni és ne is fogadj el tőle ajándékot! Légy óvatos!

- Forgalmas utcán, üzletben, tömegközlekedési eszközökön pénztárcádat, irataidat tárold biztonságos helyen (belső zsebedben, táskában, a hátizsák belsejében)!

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában